ACADEMIE

Basisopleiding Duurzaamheid – Ondernemers

Ben jij een MKB-ondernemer en wil je het thema duurzaamheid een plek binnen je bedrijfsvoering geven maar weet niet echt hoe? Dan is de Basisopleiding Duurzaamheid – Ondernemers precies iets voor jou! 

Tijdens de opleiding worden aan de hand van interactieve werkvormen de benodigde kennis, praktische handvaten en inspirerende voorbeelden met je gedeeld. Je krijgt inzicht in het thema duurzaamheid en verschillende mogelijkheden om dit binnen een organisatie meetbaar te maken (bijvoorbeeld door de CO2-footprint en KPI’s die gebonden zijn aan SDG’s). Daarnaast krijg je inzicht in hoe duurzaam ondernemen jouw bedrijf toekomstbestendig en professioneler kan maken. Samen kijken we hoe je stappen naar een duurzamere bedrijfsvoering kan zetten. 

Wat ga je leren en wat kun je ermee:

  • Wat is Maatschappelijk verantwoord ondernemen?
  • Hoe kun je MVO toepassen binnen jouw bedrijf?
  • Inzicht in de CO2-footprint van jouw bedrijf
  • Kennismaken met de SDG’s
  • Krijg inzicht in welke SDG’s voor jouw bedrijf van toepassing zijn
  • Hoe neem ik mijn werknemers mee en kan ze inspireren 
  • Hoe kan een Business Model Template maken

De opleiding bestaat uit twee (of drie) dagdelen van elk vier uur. Ze vinden verdeeld over twee (of drie) dagen plaats.

Kosten opleiding: € 950

Dag 3 is optioneel. Wil je een extra stap zetten op het gebied van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen, dan is deze extra stap een welkome aanvulling op de eerste twee dagen. Tijdens deze dag gaan we dieper in op de thema’s en zetten we samen een volgende stap voor jouw bedrijf. Aan het eind van de dag heb je een aansprekend MVO rapport dat je kunt gebruiken op je website, en kunt overleggen aan klanten en leveranciers. Hiermee laat je zien wat je allemaal al goed doet, en inspireer je anderen om ook aan de slag te gaan!

Kosten dag 3: € 475

Er is plek voor 12 deelnemers. Dus meld je snel aan via ons contactformulier! Als je liever eerst meer informatie wilt ontvangen kan dat natuurlijk ook! Klik onderaan de pagina op de link naar het contactformulier en wij nemen met contact met je op.

Bent u ready voor take-off?

Bel, mail of app ons voor een vrijblijvend gesprek.