NIEUWS

Hoe toekomst bestendig is uw bedrijf?

Nog niet alle ondernemers hebben het effect van de klimaat transitie gevoeld. Volgens de stresstesten van de Nederlandsche Bank, worden investeringen in sectoren en bedrijven die veel CO2 uitstoten snel minder waard. Dit geeft aan dat steeds meer bedrijven de consequenties hiervan ervaren. Maar hoe kan jij, als ondernemer, omgaan met nieuw (duurzaam) inkoop beleid van bedrijven en overheden? En hoe zorg jij ervoor dat consumenten voor jouw bedrijf blijven kiezen?

Duurzaam ondernemen voor MKB’ers

Bij Power-ED helpen wij MKB ondernemers met het omschakelen naar duurzame bedrijfsvoering. Dit doen wij door middel van onze duurzame innovatiescan. Tijdens deze scan brengen wij de risico’s van toekomstige CO2-heffingen in kaart, mede door de CO2-footprint van uw bedrijf te berekenen. Ook nemen wij het gehele MVO beleid van uw bedrijf onder de loep en kijken wij naar welke SDG’s het beste bij uw bedrijf aansluiten. Is uw bedrijf gevestigd in de regio Oss Bernheze? Bekijk dan hoe wij u laagdrempelig kunnen helpen in samenwerking met de Rabobank en de Kracht van New Business Oss.

Duurzaam ondernemen voor agrarische ondernemers

De Nederlandse land- en tuinbouw vormt van oudsher een belangrijke economische sector en is al generaties lang volop in beweging. Power-ED ondersteunt agrarisch ondernemers en agrarische samenwerkingsverbanden, die met nieuwe business- en verdienmodellen naar een duurzamere bedrijfsvoering willen bewegen. Bekijk bijvoorbeeld de verhalen over Uijen tuinbouw B.V., Natuurlijk Tomaat – boerderijwinkel Natuurlijk Henriëtte en VOF Smulders. Ook begeleiden wij NIL trajecten.

Hoe nu verder?

Naast de duurzame innovatiescan, gaan wij ook de diepte in en staan wij naast u om uw duurzame ideeën tot leven te brengen. Hierbij maken wij gebruik van in de praktijk geteste methoden, zoals de Business Model Template. Ook adviseren wij, ondersteunen wij bij subsidie aanvragen en verbinden we partijen met elkaar. Verder denken wij mee na over hoe u uw nieuwe duurzame imago kan door communiceren naar alle betrokkenen.

Bent u ready voor take-off?

Bel, mail of app ons voor een vrijblijvend gesprek.