Nieuws

De ontwikkelingen rondom Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staan niet stil. Het is dan ook niet eenvoudig om continu op de hoogte te blijven en het laatste MVO-nieuws te volgen.

Daar willen we u graag bij helpen. Op deze pagina vindt u een selectie van interessant MVO-nieuws, waardevolle tips voor duurzaam ondernemen en natuurlijk de laatste weetjes over Power-ED.

natuurinclusieve landbouw

Dat smaakt naar meer!

De Nederlandse land- en tuinbouw vormt van oudsher een belangrijke economische sector en is al generaties lang volop in beweging. Power-ED ondersteunt agrarisch ondernemers en agrarische samenwerkingsverbanden, die met nieuwe business- en verdienmodellen naar een duurzamere bedrijfsvoering willen bewegen. En het resultaat mag er wezen, dat smaakt naar meer!

duurzaam ondernemen energie besparen

Energie besparen – hoe doe je dat als ondernemer?

Per 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. In dit artikel lichten wij uit wat u kan doen om een lager energielabel te krijgen.

presentatie duurzaam ondernemen Credion

Power-ED gaat de samenwerking aan met Credion

Onlangs is Power-ED de samenwerking aangegaan met Credion. Het doel is om klanten van Credion te ondersteunen bij duurzaam ondernemen. Dit wordt o.a. gedaan door de duurzame innovatiescan, het maken van een business model of bij het ondersteunen met subsidie-aanvragen.

duurzaam ondernemen circulariteit circulaire nieuwe economie

Hoe toekomst bestendig is uw bedrijf?

Hoe kan u, als ondernemer, omgaan met nieuw (duurzaam) inkoop beleid van bedrijven en overheden? En hoe zorgt u ervoor dat consumenten voor uw bedrijf blijven kiezen tijdens de duurzaamheidstransitie?

 

Sustainable Development Goals: 17 doelen voor een betere wereld in 2030

De Verenigde Naties hebben 17 Sustainable Development Goals (SDG’s of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) geïntroduceerd in 2015. De SDG’s hebben betrekking tot de meest urgente problemen in de wereld, zoals ongelijkheid en klimaatverandering. Het doel? Wereldwijd werken aan een duurzame ontwikkeling.

 

Nieuwe samenwerking tussen Power-ED en de Rabobank Oss Bernheze

Vorige week is er een nieuwe samenwerking van start gegaan tussen Power-ED, de Kracht van New Business Oss en de Rabobank Oss Bernheze. Het doel? Klanten van de Rabobank helpen met duurzaam ondernemen!

Even voorstellen: onze nieuwe collega Julia Marcellis

Een nieuw gezicht vraagt om een introductie. Daarom stelt Julia Marcellis zich graag aan jullie voor. Een vierde jaar student Commerciële Economie aan de HAN.

Wordt ‘Duurzaam Organiseren’ managementboek van het jaar?

Tijdens ‘De Week van de Circulaire Economie’ zijn wij genomineerd voor managementboek van het jaar! Een mooie waardering voor onze bijdragen aan het boek Duurzaam Organiseren.

Lokale ondernemers slaan handen ineen!

Horeca bedrijven hebben het zwaar. Er is nauwelijks werk waardoor het personeel veelal stilzit. Gelukkig denken veel (lokale) ondernemers hier in mee. Zo wordt ons marketingteam tijdelijk versterkt door Giel van Aarle van De Stapperij.

Ready voor take-off?

Bel, mail of app voor een vrijblijvend gesprek.