Ondersteuning bij agrarische subsidies

Bij Power-ED helpen wij agrarische ondernemers met het omschakelen naar een duurzame en natuurinclusieve bedrijfsvoering. De agrarische sector verandert snel. Veel nieuwe wetgeving zet druk op agrarische ondernemers om om te schakelen. Ook worden nieuwe business- en verdienmodellen steeds belangrijker. Wij ondersteunen bij het aanvragen van agrarische subsidies, zoals bij natuurinclusieve landbouw (NIL).

De kip caravan van Egg & People

Aanvragen en ondersteunen bij agrarische subsidies

Er zijn veel agrarische subsidies beschikbaar. Bij Power-ED brengen wij innovatieve projecten binnen de regio en Europa in kaart. Denk hierbij aan natuurinclusieve landbouw (NIL) trajecten, POP-3 trajecten, de SABE regeling en meer.

Nieuwe business modellen

Tijdens het ondersteunen bij de omschakeling, maken wij gebruik van de Business Model Template. Deze template is opgenomen in het voor management boek van het jaar genomineerde boek “Duurzaam organiseren”, waar wij co-auteur van zijn. Dit deden wij in samenwerking met hoogleraar duurzaam ondernemen Jan Jonker en onderzoeker circulaire business modellen Niels Faber. Wij hebben deze methode al vaak in de praktijk toegepast, zoals tijdens de opleiding “Grip op je bedrijf”. Deze opleiding verzorgen wij in samenwerking met LTO.

Verbinden van partijen

Naast het aanvragen en ondersteunen bij agrarische subsidies, brengen wij ook partijen bij elkaar. Hierbij maken wij gebruik van ons grote netwerk binnen verschillende groepen, zoals de overheid, agrarische ondernemers en het middelklein bedrijf. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking tussen Podotherapie van der Kaa en Natuurlijk Tomaat – boerderijwinkel Natuurlijk Henriëtte, die door ons in stand is gekomen. Natuurlijk Tomaat – boerderijwinkel Natuurlijk Henriëtte slaat CO2 op door middel van slim bodembeheer en compenseert hiermee de CO2 uitstoot van Podotherapie van der Kaa.

Duurzaam ondernemen binnen de agrarische sector

Andere concrete voorbeelden van duurzaam ondernemen binnen de agrarische sector zijn Stichting Brabantse Boerderij en Egg & People. Bij Stichting Brabantse Boerdrij hebben wij een verdienmodel uitgewerkt voor het behoud van eeuwenoude schuren. Inmiddels zijn er tientallen bedreigde cultuurhistorische gebouwen gered van de sloop. Egg & People is een concept waarbij het welzijn van het dier en de mens centraal staat. Naast een beter leven voor de kippen, zorgen wij ook voor meer inclusie door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te betrekken.