OPLOSSINGEN

Nieuw businessmodel

Verduurzamen van een organisatie kan vaak al door middel van kleine aanpassingen. Een duurzame innovatiescan maakt deze inzichtelijk en met een MVO actieplan maken we ze concreet. Maar soms is er meer nodig en vraagt de hedendaagse economie om een rigoureuzere aanpak. Die ervoor moet zorgen dat uw bedrijf in de toekomst relevant(er) blijft. Een belangrijk aspect hierin is het ontwikkelen van een nieuw businessmodel.

Het Business Model Template, opgenomen in het boek “Duurzaam Organiseren” waar Erik en Dave co-auteur van zijn

Het ontwikkelen van een nieuw businessmodel is een complexe aangelegenheid. Het betreft een omschakeling die u vooraf goed moet uitdenken. Power-ED helpt u bij deze omschakeling, o.a. door nieuwe businessmodellen te ontwikkelen aan de hand van het Business Model Template, maar ook door eventuele risico’s af te vangen middels (subsidie)regelingen.

Business Model Template (BMT)

Het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen doen wij aan de hand van het Business Model Template. Een template dat samen met Power-ED is ontwikkeld door diverse universiteiten en hogescholen. Het BMT is in 2020 gepubliceerd in het boek ‘Duurzaam organiseren – Jan Jonker (red.)‘.

Wij werken het BMT template uit voor uw bedrijf om te komen tot: een circulair product, een circulaire dienst of een nieuw bedrijfsmodel.

(Subsidie)regelingen

Als u kiest voor een ander businessmodel, zijn daar risico’s aan verbonden. Het is echter altijd gewenst om uw nieuwe businessmodel een vliegende start te geven. Vooral als mogelijke risico’s op voorhand al afgedekt kunnen worden.

In de praktijk kunnen we veel risico’s afvangen met (subsidie)regelingen. Wanneer u omschakelt van businessmodel zoeken wij uit welke regelingen voor u van toepassing zijn. Deze regelingen zetten we in een helder overzicht. Indien gewenst ondersteunen we ook bij het aanvragen van subsidies.

Bent u ready voor take-off?

Bel, mail of app ons voor een vrijblijvend gesprek.