NIEUWS

Power-ED gaat de samenwerking aan met Credion

Power-ED gaat de samenwerking aan met Credion. Samen gaan zij ondernemers helpen met het verduurzamen van hun bedrijfsvoering. Dave heeft vorige week de samenwerking afgetrapt door te presenteren over duurzaam ondernemen tijdens de Credion kennisdagen.

Dave van Schaijk tijdens de presentatie over duurzaam ondernemen bij de Credion kennisdagen

Waarom Credion?

Credion is één van de grootste financieringsbemiddelaar binnen Nederland. Binnen de financieringsmarkt voor MKB’ers kregen zij vaak vragen over duurzaam ondernemen. De ambitie van de Europese Unie is om de CO2 uitstoot in 2030 voor 55% terug te dringen in vergelijking met 1990. Voor klanten van Credion is er nog veel onduidelijkheid over wat de impact van bijvoorbeeld CO2-heffingen kan zijn op hun bedrijfsvoering. Power-ED kan dit soort risico’s in kaart brengen.

Risico’s en kansen binnen de duurzaamheidstransitie

Wanneer klanten bij Credion vragen hebben over de kansen en risico’s binnen de duurzaamheidstransitie, kunnen zij contact opnemen met Power-ED. Zij hebben dan de mogelijkheid om de duurzame innovatiescan af te nemen. Hierbij wordt de CO2-footprint van het bedrijf berekend. Ook wordt er gekeken naar het MVO-beleid, welke SDG’s aansluiten bij het bedrijf en wat bijbehorende kansen zijn. Zodra er meer inzicht is, heeft Power-ED ook een ondersteunende functie. Zoals bij het maken van business modellen en het aanvragen van subsidies.

Een goede (duurzame) start!

Om de kop er van af te bijten, heeft Dave van Schaijk vorige week gepresenteerd tijdens de kennisdagen van Credion. Zo heeft hij gepraat over de hoofdbeginselen van duurzaam ondernemen en heeft hij het belang hiervan kunnen door communiceren aan de Credion-adviseurs. Het was een mooie start met veel enthousiasme van alle betrokkenen!

Bent u ready voor take-off?

Bel, mail of app ons voor een vrijblijvend gesprek.