NIEUWS

SDG’s: 17 doelen voor een betere wereld in 2030

Werken aan een betere toekomst gaat niet over een nacht slapen. Nee, er is een duidelijke agenda en stappenplan nodig. Daarom zijn er in 2015 SDG’s (Sustainable Development Goals / Duurzame ontwikelingsdoelstellingen) in het leven geroepen door de Verenigde Naties. In totaal zijn er 17 SDG’s met 169 onderliggende targets om deze doelen te optimaliseren. Het doel? Wereldwijd werken aan een duurzame ontwikkeling.

17 SDG's voor het creëren van een betere wereld in 2030
De 17 internationale SDG’s

Stap voor stap

Veel ondernemers hebben niet door wat voor impact de SDG’s hebben op hun organisatie. Misschien is het vandaag de dag nog niet merkbaar, maar in de toekomst krijgt iedereen er mee te maken. Naar verwachting worden de SDG’s namelijk een maatstaaf waar organisaties op beoordeeld worden. Dit kan terugkomen in verschillende aspecten zoals bij het aanvragen van een financiering, aangaan van samenwerkingen met andere (grotere) organisaties of de keuze van de consument.

Daarom is het van belang om vanaf vandaag stappen te gaan zetten. Werken naar een duurzame toekomst vraagt namelijk tijd, geduld en vaak investeringen. En dat laatste puntje is vaak een drempel voor ondernemers. Vaak omdat men niet bewust is van het feit dat investeren in een duurzamere toekomst gepaard gaat met (subsidie)regelingen. Hierdoor kunnen al veel risico’s van de investeringen afgevangen worden. Dit wil niet zeggen dat verduurzamen volledige kosten vrij zijn.

Daarom willen wij benadrukken dat de agenda loopt tot 2030. Dit betekend dat elke onderneming nog negen jaar de tijd heeft om toe te werken naar een duurzamere onderneming. Echter, het is geen wijsheid om tot op het laatste moment te wachten. Ons advies is om nu al te beginnen met kijken welke SDG’s van toepassing zijn op uw organisatie. Pak hier één of twee pijlers uit en begin deze, vandaag de dag, al te optimaliseren.

Op deze manier kunt u op korte termijn uw marketing- en bedrijfswaarde verhogen. Daarnaast dient u niet in één keer een grote investering te doen, maar kunt u de kosten spreiden over een ruimere periode.

Hulp nodig?

Ben u voornemens om de reis naar een duurzamere toekomst te starten, maar weet u niet waar te beginnen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag met u in gesprek om samen te kijken waar de mogelijkheden liggen.

Bent u ready voor take-off?

Bel, mail of app ons voor een vrijblijvend gesprek.