CO2 footprint berekenen

Nederland CO2 neutraal! Dit is een van de belangrijkste doelstellingen uit het klimaatakkoord. Om dit te bereiken is er een duidelijke route uitgestippeld: in 2030 dient de CO2-uitstoot met 49% gereduceerd te zijn en in 2050 geheel CO2 neutraal. De vraagt van vele een omschakeling, zowel op particulier als zakelijk gebied. Weet je namelijk hoeveel CO2 jouw bedrijf uitstoot en wat je kan doen om dit te reduceren? Een CO2-footprint maakt dit inzichtelijk. Uw CO2 footprint berekenen maakt de uitstoot van een bedrijf inzichtelijk en laat zien wat voor impact dit heef op het milieu.

Laat je CO2 footprint berekenen zodat we samen kunnen werken aan een CO2 neutraal Nederland

Wat is een CO2 footprint?

Een CO2 footprint (in het Nederlands beter bekend als een CO2 voetafdruk) geeft weer hoeveel uitstoot alle processen binnen één organisatie produceren.

De uitstoot van bedrijven wordt vaak onderverdeeld in drie categorieën:

  • Directe uitstoot: hierbij moet u denken aan het verbranden van brandstoffen binnen de organisatie (aardgas voor verwarming of diesel voor voertuigen in eigen beheer).
  • Indirecte uitstoot: betreft voornamelijk producten die ingekocht worden (bijvoorbeeld elektriciteit en perslucht).
  • Overige indirecte uitstoot: dit betreft uitstoot van derde ten behoeve van de organisatie (transportmiddelen die geen eigendom zijn van de organisatie, woon-werk verkeer, verwerking van afval etc.)

Wat draagt een CO2 footprint bij aan mijn bedrijfsvoering?

In de basis voorziet een CO2 footprint een organisatie van nieuwe inzichten. Het wordt duidelijk wat voor effect een organisatie heeft op het milieu. Met die gegevens kan je vervolgens gericht de uitstoot gaat verminderen.

Veel bedrijven zetten hun CO2 uitstoot om in een harde KPI. Zo kan men zowel intern als extern duidelijk maken welke stappen er ondernomen worden voor CO2 reductie.

Een CO2 footprint berekenen

Bij Power-ED snappen wij dat u behoefte hebt aan ondersteuning bij het berekenen van uw CO2 footprint. Wij kunnen de CO2 footprint van uw bedrijf berekenen. Op basis van de antwoorden brengen wij uw huidige uitstoot in kaart en geven gedegen adviezen hoe deze te reduceren.

Wilt u daarna nog verder kijken naar de mogelijkheden? Onze specialisatie is het verduurzamen van organisaties: van het inzichtelijk maken van mogelijkheden, tot het concreet maken van acties en aanvragen van subsidieregelingen.

CO2 footprint berekenen voor uw bedrijf?

Bel, mail of app voor een vrijblijvend gesprek.