NIEUWS

Bouwcenter Van Hoppe I Centen zorgt voor de volgende generatie

Om ervoor te zorgen dat de toekomstige generaties in een wereld rondlopen waar uitsluitend duurzaam wordt gebouwd, werkt Bouwcenter Van Hoppe I Centen continue aan verduurzaming voor mens, dier en milieu. Het zal je daarom niet verbazen dat Power-ED en het Bouwcenter de handen ineensloegen om stappen te zetten richting deze visie!

Dave van Schaijk tijdens de presentatie voor het Bouwcenter
MVO concreet maken

Ideeën rondom de invulling van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen heerste enorm onder de medewerkers van Bouwcenter Van Hoppe I Centen. Deze ideeën zijn al samengebracht in een duurzaamheidsrapport die bijdraagt aan de visie. Echter mistte nog het laatste puzzelstukje: het concreet maken van deze actiepunten. Om de puzzel compleet te maken, ging de samenwerking met Power-ED van start.

Voor het concreet maken van MVO, maken wij binnen Power-ED gebruik van een kapstok. Deze kapstok bestaat uit de thema’s van de MVO-Wijzer en de Sustainable Development Goals (SDG’s). De SDG’s zijn opgesteld door de Verenigde Naties. Deze goals worden wereldwijd ingezet om bij te dragen aan een betere wereld. Naast het concreet maken van MVO, is er ook nagedacht op wat voor manier het Bouwcenter haar duurzame activiteiten kan communiceren naar de buitenwereld.

MVO werkgroep

Maandag 5 juli stond een werkgroep MVO/ duurzaamheid gepland binnen Bouwcenter van Hoppe I Centen. Hierbij was Power-ED de begeleidende partij. De sessie vond plaats bij Arte di Granito in Helmond, een inspirerende werkplaats waarbij duurzaamheid in de genen zit. Tijdens de sessie is besproken dat het Bouwcenter op dit moment al erg goed bezig is op het gebied van MVO. De volgende stap voor het bedrijf is hoe dit vervolgens uitgedragen moet worden naar de buitenwereld.

De Sustainable Development Goals zijn hiervoor een goed communicatiemiddel. Tijdens de sessie is er geanalyseerd welke drie van de 17 Sustainable Development Goals het beste passen bij Bouwcenter Van Hoppe I Centen. Om deze SDG’s meetbaar te maken, is het zaak om Key Performance Indicators (KPI’s) op te stellen. Hier zagen wij een mooie huiswerkopdracht in voor de medewerkers van het Bouwcenter: nadenken over een KPI per SDG, en een bijbehorend actiepunt.

Tot de volgende

Zelf kunnen wij terugkijken op een enorm leerzame en inspirerende sessie. Het geeft altijd energie om betrokken te worden bij een organisatie die zelf écht stappen wil ondernemen om bij te dragen aan het gezamenlijke doel: een duurzame samenleving. Wij kijken nu al uit naar de volgende inspirerende sessie!

Bent u ready voor take-off?

Bel, mail of app ons voor een vrijblijvend gesprek.