NIEUWS

Sustainable Development Goals: 17 doelen voor een betere wereld in 2030

De Verenigde Naties hebben 17 Sustainable Development Goals (SDG’s of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) geïntroduceerd in 2015. De SDG’s hebben betrekking tot de meest urgente problemen in de wereld, zoals ongelijkheid en klimaatverandering. Het doel? Wereldwijd werken aan een duurzame ontwikkeling.

Waarom zijn er SDG’s?

De SDG’s zijn een verbetering en vervanging van de Millenniumdoelstellingen (MDG’s). Men ziet de doelen als een oproep tot actie voor alle landen om welvaart te bevorderen en de planeet te beschermen tegen klimaatverandering. Door ontwikkelingen te koppelen aan de doelen legt men een fundering voor een betere wereld: geen armoede, economische groei, betere zorg én onderwijs.

SDG’s als maatstaf

Naar verwachting worden de SDG’s een maatstaf waar organisaties op beoordeeld worden. Dit kan terugkomen in verschillende aspecten zoals bij het aangaan van een financiering, de samenwerkingen met andere (grotere) organisaties of de keuze van de consument.

Wat betekenen de SDG’s voor uw organisatie?

Als ondernemer kunt u op verschillende manieren bijdragen aan het behalen van de SDG’s. Het is mogelijk om enkele doelen te integreren in de missie, visie en strategie van uw organisatie. Ons advies is om nu al te beginnen met kijken welke SDG’s van toepassing zijn op uw organisatie. Pak hier één of twee pijlers uit en begin deze, vandaag de dag, al te optimaliseren. Dit zorgt ervoor dat u op de korte termijn uw marketing- en bedrijfswaarde verhoogd.

Investeren in een duurzame toekomst

Werken aan een duurzame toekomst vraagt tijd, geduld en vaak investeringen. Dat laatste punt is vaak een drempel voor ondernemers. Dit komt doordat men zicht niet altijd bewust is van het feit dat investeren in een duurzame toekomst gepaard gaat met (subsidie)regelingen. Door deze regelingen kunnen al veel risico’s van de investeringen afgevangen worden.

SDG’s en Power-ED

Aangezien de SDG’s een belangrijk aspect zijn binnen Power-ED, hebben wij deze zelf ook gekoppeld aan de organisatie. Van de 17 doelstellingen en 169 subdoelen, hebben wij de vijf SDG’s die het meest passend zijn bij onze kernactiviteiten geselecteerd.

Meest relevante SDG’s voor uw situatie

Wilt u nu ook de meest relevante SDG’s gekoppeld hebben aan uw organisatie? Om u hierbij te helpen bieden wij de duurzame innovatiescan van Power-ED. Hiermee wordt de huidige situatie van uw bedrijf in kaart gebracht, en wordt de eerste start naar een duurzame toekomst gezet. Naast het koppelen van SDG’s, worden de doelstellingen vertaalt naar concrete (meetbare) doelstellingen voor uw bedrijf.

Klanten die u voor zijn gegaan

Coen Oostelbos van Oostelbos installatietechniek is een van de ondernemers die door Power-ED zijn begeleid bij het implementeren van de SDG’s. Coen kwam samen met het personeel tot het besluit om van de 17 SDG’s, één pijler op te nemen in hun MVO-beleid. Benieuwd naar het verhaal van Oostelbos installatietechniek? Lees dan verder.

Bent u ready voor take-off?

Bel, mail of app ons voor een vrijblijvend gesprek.