DIENSTEN

(Subsidie)regelingen – Subsidieregeling Verduurzaming MKB

Let op: deze subsidieregeling is tijdelijk gesloten, de verwachting is dat deze begin 2023 weer open gaat. 

Het bepalen van de CO₂-uitstoot van jouw organisatie is de eerste stap om als bedrijf een bijdrage te leveren aan het behalen van het klimaatakkoord. Wil je graag een concretere uitwerking van de reductiemogelijkheden die binnen jouw organisatie mogelijk zijn? Dan is een energiescan een passend product voor jou!   

Bij een energiescan krijg je energieadvies op maat over het verduurzamen van je bedrijfspand. Weet jij welk deel van jouw bedrijf het meeste energie verbruikt? Met de Energiescan kijken we waar jouw energieverbruik precies naartoe gaat. Denk hierbij aan de verlichting maar ook aan de warmteopwekking voor jouw bedrijf. Aan de hand van de scan krijg je inzicht in de maatregelen die kunnen worden toegepast om minder CO₂ uit te stoten en tegelijkertijd geld te besparen! 

Subsidieregeling 

Deze regeling geeft subsidie (80% van de kosten) voor advies en ondersteuning bij het verduurzamen van je bedrijfspand. Onze gecertificeerde vakman (Frank Rijnen) komt bij jullie langs om te kijken waar mogelijk zinvolle besparingen kunnen worden gerealiseerd. Er wordt een praktisch rapport opgesteld waar inzichtelijk wordt gemaakt hoeveel CO₂ er kan worden bespaard, en in hoeveel tijd de investering kan worden terugverdient. Daarnaast kunnen we je ook helpen bij ondersteuning bij de uitvoering van de maatregelen: zo wordt je geheel ontzorgd!  

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet minimaal één van de CO₂-reducerende maatregelen uitgevoerd worden voordat de overheid jouw organisatie (gedeeltelijk) vergoed voor het advies. 

Ook enthousiast geworden om je bedrijf voor te bereiden op de toekomst? Ga met ons mee op Missie Duurzaam!  

Bent u ready voor take-off?

Bel, mail of app ons voor een vrijblijvend gesprek.