NIEUWS

Het ‘Grip op je Bedrijf’ programma in volle gang!

Het Grip op je Bedrijf programma is een tijd geleden al van start gegaan. In samenwerking met LTO en Nieuwe Oogst gaat Power-ED agrarische ondernemers begeleiden naar een toekomstbestendige en duurzame bedrijfsvoering. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van de Business Model Template.

Grip op je Bedrijf

De agrarische sector in Nederland staat hevig onder druk en is voortdurend aan verandering onderhevig. Het Grip op je Bedrijf programma is speciaal gemaakt om agrarische ondernemers te helpen de regie te pakken over de toekomst van hun bedrijf. Het programma kent een doorlooptijd van 9 maanden. De focus ligt vooral bij het ontwikkelen van ondernemerschapscompetenties. Ook wordt er gekeken naar de kansen en mogelijkheden binnen het bedrijf en in de omgeving.  

Verduurzaming van de agrarische sector 

De Nederlandse land- en tuinbouw vormt van oudsher een belangrijke economische sector en is al generaties lang volop in beweging. Power-ED ondersteunt agrarisch ondernemers en agrarische samenwerkingsverbanden, die met nieuwe business- en verdienmodellen naar een duurzamere bedrijfsvoering willen bewegen. Wij helpen niet alleen ondernemers, maar maken er zelf ook werk van. Een mooi voorbeeld hiervan is het Egg & People concept.  

Het Business Model Template

Om in te spelen op de nieuwe manieren van ondernemen, heeft Power-ED meegeholpen met het maken van een nieuw soort business model, genaamd de Business Model Template. Het nieuwe business model is opgenomen in het boek “Duurzaam organiseren”. Dit boek is geschreven onder redactie van hoogleraar duurzaam ondernemen Jan Jonker en onderzoeker Niels Faber. Hierbij kregen zij hulp van verschillende universiteiten, hogescholen en Power-ED. Eerder dit jaar is het boek genomineerd voor managementboek van het jaar.

Bent u ready voor take-off?

Bel, mail of app ons voor een vrijblijvend gesprek.