SUCCESVERHALEN

Waar buiten gewoon is en dieren en mensen wel zijn: Egg & People

Toen agrarisch ondernemer Peter van Agt als jonge boer in Oostenrijk op vakantie was, zag hij een mobiele pluimveestal. Op dat moment besloot hij dat als er zich ooit een kans zou voordoen, hij op soortgelijke wijze kippen zou gaan houden. Een gedachte die uiteindelijk werkelijkheid werd onder de naam Egg & People.

Tijdens een ondernemersborrel sloegen Peter van Agt en Erik van den Oord de handen ineen en werkten een concept uit voor een prijsvraag om de verbinding tussen mensen in de stad en het platteland te versterken. Wat begon als idee, is inmiddels uitgegroeid tot meerdere bedrijven.

Egg & People is ontstaan vanuit passie; een droom van ondernemers die het net even anders willen doen. In plaats van het voer naar de kippen te brengen, worden de kippen in hun eigen mobiele stal (kipcaravan) naar het voer gebracht. Daar scharrelen ze hun eigen kostje bij elkaar. Een ei-automaat (egg-drive) reist mee, zodat consumenten rechtstreeks de kakelverse eieren kunnen kopen. Mensen met een arbeidskans, krijgen een mooie vorm van dagbesteding. Met Power-ED is het concept uitgegroeid tot Egg & People, waarin buiten gewoon is en dieren en mensen wel zijn.

Het initiatief is uitgewerkt in het boek Duurzaam Organiseren, won meerdere prijzen en heeft veel belangstelling.

“De MVO scan van Power-ED raad ik zeker aan bij andere ondernemers. De scan helpt je om door een andere bril naar je bedrijf te kijken. Daarmee kom je tot nieuwe inzichten.”

Coen Oostelbos

Oostelbos Installatietechniek

“Vanaf het begin lekker pragmatisch! Power-ED hielp ons in eenvoudige taal en liet via eenvoudige stappen zien wat wij als bedrijf kunnen bijdragen. Daar kunnen we mee uit de voeten. Behalve inzicht in je eigen kunnen zijn wij ons ook meer bewust geworden van onze omgeving. Als drukke MKB-er ben je daar meestal niet zo mee bezig.”

Joseph van der Voorn

Podotherapie van der Kaa

“Bij de methode van Power-ED worden alle medewerkers uit je bedrijf betrokken. Zo ontstaat er een positieve saamhorigheid en kun je als bedrijf een stevig begin maken richting MVO.”

Yasser Chahed

Rabobank Tilburg en omstreken

Case study

Concrete voorbeelden vanuit de praktijk.

Bent u ready voor take-off?

Bel, mail of app ons voor een vrijblijvend gesprek.