DIENSTEN

Duurzaam businessmodel

Het ontwikkelen van een nieuw businessmodel is een complexe aangelegenheid. Het betreft een omschakeling die je vooraf goed moet uitdenken. Power-ED helpt je bij deze omschakeling, o.a. door nieuwe businessmodellen te ontwikkelen aan de hand van het Business Model Template. We werken het template uit voor jouw bedrijf om te komen tot een (circulair) product, een (circulaire) dienst of een compleet nieuw verdienmodel. 

Voor het ontwikkelen van een nieuw, duurzaam bussinessmodel gebruiken wij het Business Model Template (BMT). Met het template worden toekomstbestendige businessmodellen uitgewerkt, die naast (bedrijfs-)economische waarde ook impact realiseren op de grote transitievraagstukken klimaat (energie), milieu (stikstof, biodiversiteit) en grondstoffen (circulaire economie). Het BMT is samen met Power-ED ontwikkeld en gepubliceerd in een het boek Duurzaam Organiseren, Template voor het ontwikkelen van nieuwe business modellen onder redactie van Jan Jonker en Niels Faber. De Engelstalige versie gaat inmiddels de wereld over is al meer dan 55.000 keer gedownload. 

Het ontwikkelen van een duurzaam businessmodel is relevant voor zowel MKB ondernemers als agrarisch ondernemers. Door met een frisse en creatieve blik te kijken naar een bedrijf wordt er gekeken naar mogelijkheden die economisch perspectief bieden. Agrarisch ondernemers kunnen hier bijvoorbeeld denken aan het schrijven van een bedrijfsplan voor omschakeling naar natuurinclusieve landbouw of het uitwerken van een korte keten concept.  

Kies je voor een ander businessmodel zijn daar natuurlijk risico’s aan verbonden. Wanneer je omschakelt van businessmodel kijken wij of er gebruik kan worden gemaakt van (subsidie)regelingen. Indien gewenst kunnen we ook ondersteunen bij het aanvragen van subsidies. 

Een concreet voorbeeld van een bedrijf dat een MVO-begeleidingstraject bij ons volgt is Podotherapie van der Kaa. Ook enthousiast geworden om je bedrijf voor te bereiden op de toekomst? Ga met ons mee op Missie Duurzaam!  

Bent u ready voor take-off?

Bel, mail of app ons voor een vrijblijvend gesprek.