SUCCESVERHALEN

Podotherapie van der Kaa – Van een halve naar een hele zool

Podotherapie van der Kaa – Bij deze ondernemers was de bewustwording er al! Ze hadden net een nieuw pand betrokken en dat hadden ze al helemaal ‘verduurzaamd’. Daarmee was de belangrijkste basis om van een halve zool naar een hele zool te gaan al aanwezig.

Joseph: “ Vanaf het begin lekker pragmatisch allemaal. Ze hielpen ons in eenvoudige taal en lieten ons via eenvoudige stappen zien wat wij als bedrijf kunnen bijdragen. Daar kunnen we mee uit de voeten. Behalve inzicht in je eigen kunnen zijn wij ons ook meer bewust geworden van onze omgeving.  Als drukke MKB-er ben je daar meestal niet zo mee bezig.”

Met net een duurzame verbouwing van het nieuwe bedrijfspand achter de rug, hoefde Power-ED weinig te werken aan bewustwording. De MVO verklaring (ISO 26000) werd snel behaald en het bedrijf besloot direct om de berekende CO2-uitstoot voor vervoer te compenseren in de eigen regio. Maar hetgeen wat de ondernemer nog steeds dwarszat, was het restafval van de zooltjes (inlays). Een enorme verspilling, want hiervan ging 80% naar de verbrandingsoven. Hoe kunnen we deze waardevolle grondstof hergebruiken?

Deze uitdaging is door middel van het Business Model Template in kaart gebracht. Het vervolg is door Podotherapie van der Kaa in gang gezet en kleine verbeteringen zijn al zichtbaar. Voor grotere stappen is samenwerking nodig: een enkele ondernemer lost dit probleem namelijk niet op. Vanuit het netwerk zijn contacten met samenwerkende partijen gelegd. Podotherapie van der Kaa komt er wel, de eerste stappen zijn al genomen… 

Lees meer op Zakenmagazine Regio Business »

Foto: Kees Bennema

“De MVO scan van Power-ED raad ik zeker aan bij andere ondernemers. De scan helpt je om door een andere bril naar je bedrijf te kijken. Daarmee kom je tot nieuwe inzichten.”

Coen Oostelbos

Oostelbos Installatietechniek

“Vanaf het begin lekker pragmatisch! Power-ED hielp ons in eenvoudige taal en liet via eenvoudige stappen zien wat wij als bedrijf kunnen bijdragen. Daar kunnen we mee uit de voeten. Behalve inzicht in je eigen kunnen zijn wij ons ook meer bewust geworden van onze omgeving. Als drukke MKB-er ben je daar meestal niet zo mee bezig.”

Joseph van der Voorn

Podotherapie van der Kaa

“Bij de methode van Power-ED worden alle medewerkers uit je bedrijf betrokken. Zo ontstaat er een positieve saamhorigheid en kun je als bedrijf een stevig begin maken richting MVO.”

Yasser Chahed

Rabobank Tilburg en omstreken

Case study

Concrete voorbeelden vanuit de praktijk.

Bent u ready voor take-off?

Bel, mail of app ons voor een vrijblijvend gesprek.