SUCCESVERHALEN

Orange Planet: Home of unique products

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat voor ondernemen met winst, waarbij rekening wordt gehouden met mens en milieu. Vanuit dat oogpunt is Ralf Witlox (directeur van Orange Planet) benaderd om als Pilot mee te doen aan een project, hierbij worden MKB bedrijven in de mogelijkheid zijn gesteld om een MVO certificaat te kunnen behalen. Dit initiatief kwam vanuit de Rabobank in samenwerking met Power-ED.

Power-ED overhandigt een MVO verklaring aan Orange Planet.
Overhandiging MVO-verklaring aan Orange Planet

De reden dat de organisatie meedoet is volgens Brigitte Greeve, HR & QA Manager, als volgt: “Omdat we het belangrijk vinden om zowel maatschappelijk als duurzaam te ondernemen. We deden hierin ook al een heel aantal dingen en wilden graag van deze mogelijkheid gebruikmaken”.

Druk met recyclen

Recyclen is een belangrijk onderwerp in de organisatie. Zo zijn ze al lid van Wecycle, en zamelen ze elektrische producten in. Ook worden pallets van leveranciers hergebruikt en gebruikte dozen geshedderd tot “in box” opvulmateriaal. Tevens scheidt men plastic, papier, elektrische apparaten, tempex, batterijen, hout, ijzer en restafval in speciale recycle prullenbakken. Deze prullenbakken zijn inmiddels ook opgenomen in het assortiment.

Starten vanaf nul

Power-ED heeft het MVO traject binnen Orange Planet opgestart. Om een goed beeld te krijgen van de organisatie was het nodig om een zogeheten 0-meting te doen. Dit is gedaan door eerst een presentatie over MVO te geven, gevolgd door het afnemen van een enquête onder alle medewerkers.

Op basis van deze 0-meting is er een verbeterplan op maat opgesteld. In dit plan zijn verschillende concrete handvaten gegeven om te werken aan een betere toekomst. Dit is door Orange Planet ook gedaan. Een halfjaar lang is er hard gewerkt aan de professionalisering van de organisatie.

“De MVO scan van Power-ED raad ik zeker aan bij andere ondernemers. De scan helpt je om door een andere bril naar je bedrijf te kijken. Daarmee kom je tot nieuwe inzichten.”

Coen Oostelbos

Oostelbos Installatietechniek

“Vanaf het begin lekker pragmatisch! Power-ED hielp ons in eenvoudige taal en liet via eenvoudige stappen zien wat wij als bedrijf kunnen bijdragen. Daar kunnen we mee uit de voeten. Behalve inzicht in je eigen kunnen zijn wij ons ook meer bewust geworden van onze omgeving. Als drukke MKB-er ben je daar meestal niet zo mee bezig.”

Joseph van der Voorn

Podotherapie van der Kaa

“Bij de methode van Power-ED worden alle medewerkers uit je bedrijf betrokken. Zo ontstaat er een positieve saamhorigheid en kun je als bedrijf een stevig begin maken richting MVO.”

Yasser Chahed

Rabobank Tilburg en omstreken

Case study

Concrete voorbeelden vanuit de praktijk.

Bent u ready voor take-off?

Bel, mail of app ons voor een vrijblijvend gesprek.