SUCCESVERHALEN

Stichting de Brabantse Boerderij: Circulaire Economie ‘Avant la Lettre’

Voor Stichting de Brabantse Boerderij was de sloop van vele Vlaamse schuren een doorn in het oog. De schuren zijn niet alleen agrarisch erfgoed en onlosmakelijk met het Brabantse Landschap verbonden, vele mensen en toeristen genieten er met volle teugen van.

Om het tij te keren, hebben we een verdienmodel uitgewerkt voor het behoud van de eeuwenoude schuren. Omdat de schuren vernuftig in elkaar zitten, kunnen ze op een bedreigde locatie uit elkaar gehaald worden en als bouwpakket opgeslagen. Voor een geschikte locatie investeren nieuwe eigenaren in de oude schuur te verplaatsen. Niet alleen omdat het de waarde van de locatie vergroot, maar ook omdat er ruimere bebouwings- en bestemmingsmogelijkheden zijn. Inmiddels zijn er tientallen bedreigde cultuurhistorische gebouwen gered van de sloop.

Een mooi voorbeeld:

Klik hier voor meer informatie over Stichting De Brabantse Boerderij »

“De MVO scan van Power-ED raad ik zeker aan bij andere ondernemers. De scan helpt je om door een andere bril naar je bedrijf te kijken. Daarmee kom je tot nieuwe inzichten.”

Coen Oostelbos

Oostelbos Installatietechniek

“Vanaf het begin lekker pragmatisch! Power-ED hielp ons in eenvoudige taal en liet via eenvoudige stappen zien wat wij als bedrijf kunnen bijdragen. Daar kunnen we mee uit de voeten. Behalve inzicht in je eigen kunnen zijn wij ons ook meer bewust geworden van onze omgeving. Als drukke MKB-er ben je daar meestal niet zo mee bezig.”

Joseph van der Voorn

Podotherapie van der Kaa

“Bij de methode van Power-ED worden alle medewerkers uit je bedrijf betrokken. Zo ontstaat er een positieve saamhorigheid en kun je als bedrijf een stevig begin maken richting MVO.”

Yasser Chahed

Rabobank Tilburg en omstreken

Case study

Concrete voorbeelden vanuit de praktijk.

Bent u ready voor take-off?

Bel, mail of app ons voor een vrijblijvend gesprek.