SUCCESVERHALEN

Uijen tuinbouw B.V. – In onze bodem doet de natuur haar werk!

Elkaar stimuleren en ondersteunen bij het verduurzamen van een organisatie: het komt steeds vaker voor. Albert Heijn is bijvoorbeeld druk bezig om, samen met zijn vaste telers, te werken aan een duurzame toekomst. Zo ook bij het Brabantse bedrijf ‘Uijen Tuinbouw BV’. Een agrarische onderneming die druk bezig is met de toekomst en daarbij de hulp van POWER-ED heeft ingeschakeld.

POWER-ED overhandigd MVO-verklaring!

De Albert Heijn schreef er al een mooi verhaal over: ‘Beter eten – Ons verhaal over Beter voor Natuur en Boer‘. Hierin komt het tuinbouwbedrijf van Yvette en Edwin Uijen uitgebreid aanbod. Een agrarisch bedrijf waar de akkers in de koude maanden prei voortbrengen en vanaf de lente groen kleuren door de spinazie en rucola.

UIJEN TUINBOUW

Voor Edwin en Yvette is bodemgezondheid een belangrijk speerpunt. ‘De bodem is ons kapitaal. We doen er alles aan om een natuurlijk ecosysteem te creëren vol insecten, wormen, schimmels en bacteriën. Die organismen samen maken de grond vruchtbaar. En het mooie is: de beestjes werken door als wij op bed liggen. Investeren in bodemgezondheid is dus niet alleen duurzaam, maar ook heel efficiënt.’

Dit doen de ondernemers niet alleen door een leven organisme te stimuleren, maar ook door het wisselen van gewas. Dit gebeurt kort op elkaar waardoor de bodem altijd moet werken. Is er geen gewas, dan groeien en groenbemesters op de akker.

MVO-VERKLARING

Zoals omschreven doet Uijen Tuinbouw al veel aan het verduurzamen van de organisatie. De grote hamvraag bleef echter: hoe ver zijn we? Om tot een antwoord te komen werd POWER-ED ingeschakeld.

Voor Uijen Tuinbouw is er een MVO-scan gemaakt, waarbij de organisatie is getoetst op drie onderdelen: ISO 26.000, CO2 footprint en de SDG’s. Na aanleiding van de scan is er een actieplan gemaakt en geconcludeerd dat Uijen Tuinbouw op de goede weg is. Daarom hebben wij afgelopen jaar dit bedrijf mogen belonen met een MVO-verklaring! Edwin en Yvette: ga zo door.

“De MVO scan van Power-ED raad ik zeker aan bij andere ondernemers. De scan helpt je om door een andere bril naar je bedrijf te kijken. Daarmee kom je tot nieuwe inzichten.”

Coen Oostelbos

Oostelbos Installatietechniek

“Vanaf het begin lekker pragmatisch! Power-ED hielp ons in eenvoudige taal en liet via eenvoudige stappen zien wat wij als bedrijf kunnen bijdragen. Daar kunnen we mee uit de voeten. Behalve inzicht in je eigen kunnen zijn wij ons ook meer bewust geworden van onze omgeving. Als drukke MKB-er ben je daar meestal niet zo mee bezig.”

Joseph van der Voorn

Podotherapie van der Kaa

“Bij de methode van Power-ED worden alle medewerkers uit je bedrijf betrokken. Zo ontstaat er een positieve saamhorigheid en kun je als bedrijf een stevig begin maken richting MVO.”

Yasser Chahed

Rabobank Tilburg en omstreken

Case study

Concrete voorbeelden vanuit de praktijk.

Bent u ready voor take-off?

Bel, mail of app ons voor een vrijblijvend gesprek.