DIENSTEN

(Subsidie)regelingen – SABE

Let op: momenteel is er geen openstelling van de SABE regeling. Wanneer er weer een openstelling komt is het van belang meteen de eerste dag een aanvraag in te dienen. Vouchers zijn populair en worden vaak overschreven. 

De SABE is een subsidieregeling die wordt verstrekt vanuit het RVO. De SABE staat voor Agrarische bedrijfsadvisering en educatie. Het hoofddoel van de SABE regeling is gericht op verduurzaming en het delen en verspreiden van kennis. Je kunt als agrarisch ondernemer een van de vouchers aanvragen en bij goedkeuring subsidie ontvangen voor het verduurzamen van je bedrijfsvoering. De vouchers zijn in te leveren bij erkende adviseurs. Binnen Power-ED hebben we een erkenning voor de volgende aandachtsgebieden: 

Erik van den Oord:  

  • A1 Stikstofemissie en hergebruik nutriënten 
  • A5 Natuurinclusieve landbouw 
  • E4 Duurzaam verdienvermogen 

Dave van Schaijk:  

  • E1 Persoonlijke ontwikkeling van ondernemer en zijn bedrijf 

De SABE bestaat uit meerdere onderdelen:   

Advies over duurzame landbouw 

Wil jij advies krijgen over een van de verschillende onderwerpen binnen duurzame landbouw? Met een adviesvoucher kun je advies inwinnen bij een erkend adviseur over een breed scala aan onderwerpen. Het advies is specifiek gericht op jouw bedrijf. Je kunt hiervoor een voucher van €1.500 ontvangen. 

Bedrijfsplan voor omschakeling naar duurzame landbouw 

Agrarische ondernemers die van plan zijn om een omschakeling te realiseren naar een duurzame bedrijfsvoering kunnen een voucher aanvragen waar een bedrijfsplan voor kan worden opgesteld. Het bedrijfsplan is een schets van de toekomstige duurzame bedrijfsvoering van jouw bedrijf. Met de voucher worden 80% van de kosten vergoed (maximaal €6.000). Het bedrijfsplan dat hierbij opgesteld wordt, dient als basis bij het indienen van een aanvraag bij het IDL.

Kennis delen als demonstratiebedrijf 

Wanneer jouw bedrijf al omgeschakeld is naar duurzame landbouw en je deze kennis wilt delen kun je in aanmerking komen als demonstratiebedrijf. Je kunt anderen inspireren door voorlichtingen en demonstraties te houden op je bedrijf. Deze kosten worden volledig vergoed vanuit de subsidieregeling.  

Ook enthousiast geworden om je bedrijf voor te bereiden op de toekomst? Ga met ons mee op Missie Duurzaam!  

Bent u ready voor take-off?

Bel, mail of app ons voor een vrijblijvend gesprek.